Zandstralen of Lasergraveren

Het Monumentenpaleis biedt u een totaal assortiment voor uw opschriften op grafmonumenten.  Er zijn twee manieren om het monument van uw dierbare een persoonlijk karakter te geven.

Zandstralen

Bij deze techniek wordt het oppervlakte van de gedenksteen met behulp van luchtdruk en zand licht beschadigd en krijgen de inkepingen een gematteerd aanzien. Het zandstralen geeft het monument een traditioneel en statig aanzien. De letters die zo ontstaan kunnen in diverse tinten worden ingekleurd. Dit vergt naar verloop van tijd wel enige onderhoud.

Lasergraveren

Bij het lasergraveren worden er met behulp van een laser letters of afbeeldingen aangebracht op het grafmonument. Met name als het gaat om afbeeldingen zijn de mogelijkheden eindeloos. U kunt hierbij denken aan iedere gewenste afbeelding, die in het leven van uw dierbare een belangrijke rol heeft gespeeld. Iets wat te maken heeft met zijn/haar hobby of werk, een landschap, maar uiteraard behoort ook een mooie foto van uw dierbare tot de mogelijkheden. Lasergraveren is echter uitsluitend mogelijk op zwart graniet.